Nieuws

Hart voor Vrouwen

hart voor  vrouwenBeste allemaal,

Ik ga dit jaar de Nijmeegse Vierdaagse voor de 11e keer lopen.
Echter dit jaar loop ik met een doel namelijk HART VOOR VROUWEN.
Het feit dat ik ervaring heb met hartproblemen heeft mij overgehaald voor dit doel te lopen.
Hierna volgt een stukje wat HART VOOR VROUWEN doet:

 Waarom Hart voor Vrouwen?
De afgelopen 10 jaar zijn hart- en vaatziekten bij vrouwen wereldwijd doodsoorzaak nummer 1 geworden. Met onderzoek naar nieuwe diagnose en behandelvormen proberen wij onze zorg steeds verder te verbeteren.

Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Per dag sterven 57 vrouwen in Nederland aan deze ziekten. Dat is meer dan bij mannen. Hoe kan het dat zoveel vrouwen aan hart- en vaatziekten overlijden? Een belangrijke reden is dat de ziekten zich bij vrouwen minder duidelijk aandienen dan bij mannen.

Verschil in symptomen

Mannen krijgen dikwijls plotseling een beklemmende of drukkende pijn op onder meer de borst. Vrouwen hebben echter meestal vage klachten. Hierdoor leggen zijzelf en artsen niet direct een verband met een dodelijke ziekte.

Het is dus hoog tijd dat we bij vrouwen de signalen eerder herkennen. Maar we hebben ook een beter inzicht nodig in de redenen waarom vrouwen zo kwetsbaar zijn. Inmiddels hebben we al de nodige kennis verworven over belangrijke oorzaken. Zo weten we dat de hormoonhuishouding een grote rol speelt, bijvoorbeeld in de overgang.

Multidisciplinair onderzoek

Van een aantal redenen hebben we slechts een sterk vermoeden. Ze zijn ook lastig om op een wetenschappelijke manier te bewijzen, omdat er veel causale verbanden met andere ziekten, medicatie, behandelingen of afwijkingen zijn. En dat is precies waar Hart voor Vrouwen zich sterk voor maakt: het onderzoeken van de verbanden van hart- en bloedvaten met alle andere organen en externe factoren zoals stress.

De onderzoeken die wij steunen, overschrijden grenzen van medische vakgebieden. We willen dat artsen met verschillende disciplines kennis met elkaar delen, zodat zij betere diagnoses kunnen stellen en op effectieve wijze vrouwen kunnen behandelen. Daarom financiert Hart voor Vrouwen multidisciplinair onderzoek.

Door op onderstaande link te klikken kom je eenvoudig op de site van de vierdaagse en direct bij mijn sponsorproject. Je kunt hier heel eenvoudig je bijdrage al dan niet anoniem je bijdrage storten.

Sponsor mij.

En schroom niet stuur deze pagina gerust door naar al je contacten, iedere euro telt.

Gezonde en sportieve groeten,
Grietje Schampers (Gastloper Wandelvereniging Magnus)

Hoofdsponsoren