Nieuws

In memoriam Peter Polman 1954 - 2019

Onderkomen in legertent

Erevoorzitter van onze vereniging

Peter was vanaf de oprichting bij Wandelvereniging Magnus betrokken. Al snel werd hij voorzitter en hij vervulde die rol gedurende 15 jaar met verve. Tot de jaarvergadering in 1998, waarin hij het stokje aan mij overdroeg.

In die eerste 15 jaar ontwikkelde de vereniging zich van een familieclubje tot een volwassen vereniging met rond de 100 leden. In de beginjaren werd er veel in groepsverband gelopen, zoals dat toen nog gebruikelijk was. Peter liep zelf ook regelmatig mee, in Bern met de politie Nijmegen, Romanshorn, Diekirch en natuurlijk ook de Nijmeegse Vierdaagse.

Rond het 10 jarig bestaan van onze vereniging ontwierp hij het logo van de vereniging, Karel de Grote te paard met de Waalbrug. Bij zijn afscheid als voorzitter ontving hij een speld, die hiervoor speciaal gemaakt was, met in wit en geel goud het genoemde logo. Terwijl hij werd benoemd tot erelid. Later werd dat omgezet in erevoorzitter.

Na zijn middelbare schooltijd ging hij in dienst bij de politie, waar hij tot zijn vervroegde pensionering in 2018 bleef. Hij vervulde daar verschillende rollen, begon op straat, werd rechercheur en hij heeft lang op de verschillende politieopleidingen les gegeven. Ook was hij actief bij Rose in Blauw en een steun voor jonge collega’s die binnen de politie organisatie moeite hadden met hun homoseksualiteit.

Peter had als grote hobby koken en vaak sprak hij over een eigen restaurantje, dat is er nooit van gekomen, maar hij kookte regelmatig voor vrienden of collega’s. Dan waren er vele verschillende gerechten en gangen en allemaal even lekker!

Na het doorgeven van de voorzittershamer, nam Peter wat meer afstand. Hij verhuisde naar Warnsveld, dichter bij zijn werk. Hij bleef aanvankelijk nog wel regelmatig de Nijmeegse Vierdaagse lopen, maar de laatste jaren zagen we hem vrijwel niet meer. Zijn vrije tijd bracht hij samen met zijn vriend Zhivko door in Bulgarije. Ook na zijn pensionering vorig jaar. Toen hij dit voorjaar terug kwam in Nederland bleek al vrij snel dat hij ziek was. Eerst leek er met medicatie nog wel verbetering te kunnen optreden, maar al snel ging zijn toestand erg achteruit. Hij kon gelukkig naar het Hospice in Wijchen, zodat hij goed verzorgd werd en dichterbij zijn familie was. Op 3 juli is hij daar overleden.

Peter is 64 jaar geworden.

We zullen hem missen.


Hoofdsponsoren