Nieuws

Niet lopen, maar benen masseren

Renske 2014

Al negen jaar lang masseert ze tijdens de Vierdaagse de lopers van Wandelvereniging Magnus. In die jaren heeft ze al honderden benen voorbij zien komen. Ook dit jaar staat Renske Rombouts weer vol enthousiasme klaar voor ‘haar wandelaars’.

“Toen ik in april 2004 mijn diploma voor sportmasseur behaalde, stond ik te popelen om aan de slag te gaan.

Ik zag een advertentie in het plaatselijke krantje van Jan Polman van Wandelvereniging Magnus; ze zochten masseurs voor de Nijmeegse 4Daagse. Ik heb meteen gereageerd en niet veel later masseerde ik mijn eerste 4daagselopers in dorpshuis de Kloosterhof in Weurt. Het bleek een ervaring die voor mij verslavend werkte.”

Niet voor niets staat ze er dit jaar weer, inmiddels voor de tiende keer. “Masseren hoort voor mij inmiddels echt bij de 4daagseweek. De enige keer dat ik heb overgeslagen, was in 2010 toen ik zwanger was van mijn eerste. Vorig jaar stond ik echter wel gewoon hoogzwanger te masseren; zo leuk vind ik het om te doen! Tijdens die dagen nemen mijn man en moeder thuis de regie even van mij over. Ideaal, want zo kan ik er optimaal van genieten!”

 Wie denkt dat Renske in het dagelijks leven ook als masseur werkt, heeft het mis. “Masseren doe ik alleen nog maar tijdens de 4Daagse, de rest van het jaar run ik mijn eigen hondentrimsalon Het Koperen Hondje in Beuningen.” Daar gaat ze zelfs tijdens de 4Daagse mee door. “Ik werk die dagen tot een uur of drie in mijn eigen zaak en haast me daarna richting de Kloosterhof voor de eerste lopers.”

Elk jaar ziet Renske weer bekende gezichten, of liever gezegd benen, op haar massagetafel plaatsnemen. “Er hangen lijsten voor de wandelaars klaar waarop ze zich in kunnen schrijven voor een massage en ook zelf kunnen kiezen door wie ze gemasseerd willen worden. Een aantal lopers kiest standaard voor mij, misschien wel uit een soort bijgeloof omdat ze de voorgaande jaren door mij de volgende dag weer soepel aan de start stonden. Maar we staan hier met een heel team vol goede masseurs. Mooi vind ik dat je in dat half uurtje massagetijd een klein kijkje krijgt in iemands leven. Zo krijg ik de stoerste mannen op mijn tafel die volschieten als ze een sms van hun dochter krijgen of ‘piepen’ bij elke pijnlijke spier. Maar ook mensen die je volop ziet genieten van de hele week en alles wat daaromheen plaatsvindt.” Standaard vraag die Renske elk jaar weer van de lopers krijgt: ‘Wanneer loop je zelf nou eens mee?’ “Geen idee. Ik heb er wel eens over nagedacht en het lijkt mij ook wel bijzonder om mee te maken, maar al dat trainen vooraf zie ik nog niet zo zitten. Laat mij voorlopig maar lekker masseren!”

Magnusoord: Elk jaar wordt dorpshuis de Kloosterhof in Weurt tijdens de Vierdaagse omgetoverd tot Magnusoord. 4Daagselopers van Wandelvereniging Magnus kunnen hier terecht voor een slaapplek en de beste verzorging die ze zich maar kunnen wensen. Zo staat o.a. het massageteam, waar ook Renske deel van uitmaakt, dagelijks voor de lopers klaar.

(bron dé 4Daagse Special 2014, door Maaike van Helmond)

Hoofdsponsoren