Harry en Henk van Kraaij namen samen met Paul van
Rossum de prijs namens het team vol trots in ontvangst.
Alle collega’s van bakkerij ’t Kraayennest, de Kraayen, hebben
zich het afgelopen jaar actief ingezet om te voldoen aan
de normeringen en kwaliteitseisen van Top Bakkers. Daarop
scoorden ze hoog op de onderdelen: productinformatie,
etiketten en waren wettelijke benaming. Ook scoorde de
bakkerij hoog op het gebied van voedselveiligheid op basis
van microbiologisch onderzoek en certificering. Bakkerij
’t Kraayennest staat o.a. bekend om haar Steengoed desembrood,
Romeinenbrood en Hollands Goud wat een desem
vloerbrood is gemaakt van 100% Nederlandse tarwe.
De familie van Kraaij bakt al sinds 1937 ambachtelijk brood.
De eerste bakkerij werd geopend in Wijchen waar de geur
van de bakkerij in de hele straat te ruiken was. In de jaren
zestig nam de volgende generatie van Kraay de bakkerij over
en werd het aantal winkels en klanten fors uitgebreid. Sinds
2012 staat er een moderne bakkerij in Nijmegen. Inmiddels
is het aantal winkels gegroeid naar negen stuks en staat de
vierde generatie klaar om de bakkerij voort te zetten.
Tweede werd Bakkerij Schreuder uit Uddel en derde Bakkerij
van der Grijn uit Groot-Ammers.