Noviomagumtocht

Op zondag 27 april 2025 organiseert Wandelvereniging Magnus haar jaarlijkse Noviomagumtocht.

Deze unieke tocht voert de wandelaars vanaf startbureau Gasterij ’t Groeske, Stationsweg 9 in Groesbeek via het dorp door een prachtige omgeving. Er zijn maar liefst 8 verschillende afstanden 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35 en 40 km. De routes gaan grotendeels door het bos en de polder. Dus van hinderlijk verkeer heeft u weinig of geen last. De talrijke heuvels die opgenomen zijn in het parkoers kunnen soms lastig te nemen obstakels zijn. De afstand van 30 km, 35 km en 40 km (speciaal voor de wat doorgewinterde wandelaar) is best pittig te noemen. De lagere afstanden, 5 en 10 km komen langs het dierenweitje 't Venneke met allerlei diersoorten. Tevens kunnen kinderen klimmen en klauteren in het Avonturenbos. De routes zijn tevens geschikt voor Nordic Walking. Honden zijn op de routes toegestaan, mits aangelijnd. Voor verdere informatie over parkeren en openbaar vervoer, zie de tekst onder de foto.

Wij hopen u te ontmoeten, tot ziens!

De online inschrijving vind je (via de groene pijl ‘Inschrijven’) bij de tochtgegevens op wandel.nl.

Zie hier: https://www.wandel.nl/evenementen/noviomagumtocht/

Lees Protocol Wandeltochten KWbN hier

Indien lid van de KWbN ontvangt u €1,00 korting. Dit kunt u invoeren op het digitale formulier.

Herinnering: 1e keer medaille, verder cijfers.

De Noviomagumtocht biedt voor jong en oud een uitgelezen kans om er een dagje helemaal uit te zijn. Hopelijk mogen we ook u ook bij onze wandeltocht begroeten.

Het startbureau is met het openbaar vervoer te bereiken via: Breng lijn 5 (Nijmegen- Groesbeek) halte Centrum.

Routebeschrijving: vanaf Nijmegen volgt u de Groesbeekseweg, Nijmeegsebaan, Nieuweweg richting Groesbeek. Rotonde oversteken met de bocht naar rechts Molenweg. In de bocht naar links slaat u rechtsaf, de Molenweg vervolgen, gaat over in Dorpsstraat, in het dorp slaat u linksaf de Spoorlaan in. Op een gegeven moment na de supermarkten Aldi en Albert Heijn hebt u links de parkeergarage Spoorlaan. U kunt dan lopend via de doorsteek naar de Stationsweg, om het verzorgingshuis de  Kloostertuin heen, naar Gasterij 't Groeske lopen.

Vriendelijk verzoek om niet op de parkeerplaats van verzorgingshuis de Kloostertuin te parkeren en de doorgang vrij te houden i.v.m. calamiteiten.

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en parkeren in de blauwe zone is op deze zondag gratis! Er is ook nog een parkeerplaats aan de Houtlaan, te bereiken via de Kerkstraat.

Inlichtingen over de Noviomagumtocht zijn telefonisch te verkrijgen via 024 344 51 25 of 06 51 75 76 45