Lid worden is actief bijdragen

Als je lid wordt van de wandelvereniging Magnus ga je deel uitmaken van de verenigde kracht van deze wandelvereniging. En dat houdt ook in dat je deelneemt (en een bijdrage levert) aan de diverse activiteiten van de vereniging.

De activiteiten van de vereniging zijn zeer divers en strekken zich uit over het gehele kalenderjaar. Zo begint het met de Nieuwjaarsbijeenkomst in Weurt (in de sporthal die centraal staat tijdens de Vierdaagse van Nijmegen). Deze bijeenkomst wordt bezocht door veel leden die het er voor over hebben om te reizen vanuit alle delen van het land.

In maart wordt de jaarlijkse ledenvergadering gehouden. Hiervoor kun je een ander lid machtigen, mocht de reisafstand te groot zijn.

In de maand april staat de eigen wandeltocht van Magnus centraal, de Noviomagumtocht. Voor dit evenement doen we een beroep op onze leden in het (laatste) weekend van april, om op zaterdag de route voor te bereiden en op zondag om de tocht tot in de puntjes te verzorgen. De actieve bijdrage van leden is dit weekend van groot belang.

Er wordt ook actief deelgenomen aan buitenlandse wandeltochten en daarbij is er de mogelijkheid om in groepsverband te verblijven in accommodaties. Een jaarlijks terugkerend evenement is de 2Daagse van Diekirch, waarvoor een gezamenlijke accommodatie gereserveerd wordt vanuit de vereniging.

Naast deze gezellige en verbindende activiteiten is de grootste activiteit de 4Daagse van Nijmegen. Deze activiteit speelt voor de vereniging vooral af in de sporthal in Weurt. Als je, als lid, gebruik maakt van de faciliteiten van de vereniging (complete verzorging gedurende ruim een week), ben je verplicht om een bijdrage te leveren op de zaterdag vooraf (opbouwen) of de zaterdag achteraf (opruimen). Zonder deze bijdrage is het onmogelijk om de service te bieden waar de vereniging trots op is.

Aan het einde van het seizoen, in de herfst, worden de activiteiten van de wandelvereniging afgerond met het jaarlijks terugkerende Magnus evenement. Elk jaar weer een gezellige bijeenkomst in het Gelderse.

Door het gehele jaar heen zijn er ook kleinere taken die te maken hebben met het in conditie houden van de materialen van de vereniging. Dit betreft zeer diverse materialen, die gebruikt worden bij de diverse evenementen. Dus handige handen zijn ook van harte welkom! En we maken er graag gebruik van!

Na het lezen van het bovenstaande zal je vast herkennen wat bij de vereniging centraal staat: een vereniging ben je met elkaar!

We hopen dat er, gedurende het jaar, voldoende gelegenheid is om je (ondanks een eventuele afstand) aan te sluiten bij onze activiteiten.