Massage en de Nijmeegse 4daagse

 

Martine Wiltenburg

Nog maar enkele maanden en dan barst het 4Daagse gevoel weer los. Uiteraard zal je al lang bezig zijn met de voorbereidingen, zo ook ik op mijn manier.
Vorig jaar was voor mij de eerste keer dat ik dit wandelvirus van dichtbij mee maakte. Niet als wandelaar maar als masseuse. Vier dagen lang heb ik diverse wandelaars mogen masseren zodat ze de volgende dag weer fit aan de start konden verschijnen. Dat zoveel kilometers iets doet met de spieren hoef ik je niet te vertellen,  je zult dit wellicht ook aan den lijve ondervonden hebben. Maar misschien bent je een van de gelukkige wandelaars die niets voelt na zoveel kilometers, dan toch gebeurd er heel veel met uw spieren.

Lees meer: Massage en de Nijmeegse 4daagse

Drimmelense Eendaagse 2018

DRIMMELENSE EENDAAGSE - 1 JULI 2018 - GRATIS EVENEMENT

drimmelense

Beste wandelliefhebber, beste wandelvereniging,

Ongetwijfeld heb je/jullie leden, al wat kilometers in de benen zitten en hopelijk kijk je/jullie net als wij weer uit naar de Drimmelense Eendaagse. Welnu, je kunt hem weer op je wandelkalender zetten want we hebben alles voor de achtste editie weer rond.
De routeboekjes liggen alweer bij de drukker en bevatten weer nieuwe/andere info over zaken langs/op de route in de diverse etappes. Je krijgt ze zoals je gewend bent weer gratis mee aan de start en eveneens zoals je gewend bent, is deelname weer geheel gratis.
We hebben dit jaar wel één andere start/stempellocatie en wel in Drimmelen-dorp. Het alternatief is het gezellige ‘Ons Dorpshuys’ dat pal aan de fraaie Herengracht gevestigd is.

Lees meer: Drimmelense Eendaagse 2018

70e Airborne Wandeltocht

airborne 2016

Een groots en gezellig wandelfestijn, maar met een bijzonder tintje. Dat is de Airborne Wandeltocht, die elk jaar op de eerste zaterdag van  september plaatsvindt. Met ruim 30.000 deelnemers is de Airborne Wandeltocht het grootste eendaagse wandelevenement ter wereld. Voor meer informatie kijk op: Airborne Wandeltocht (foto Noortjes Voetstappen)

Noviomagumtocht 2016

Freek GoosNa het vieren van de 14e verjaardag van mijn kleindochter, 's morgens om 04.45uur in de auto, op weg van Maassluis naar Groesbeek. Als je dan in het westen van Nederland rijdt begrijp je niets van een 'fileprobleem'. Na Tiel begon mijn "vorstwaarschuwing" te piepen en bleek de temperatuur onder de 4ºC te komen en ja hoor, toen ik om 06.32 het Wisselpad indraaide, werden daar de autoruiten gekrabd.
Altijd weer een vrolijk weerzien met de leden van Magnus. Gelijk werden de taken verdeeld, dus ik begon met de eerste containers koffie te vullen. Daarna waren Anny Donachie en Anke Mennen met mijn persoon aan het brood smeren gezet, de puntjes waren bestemd voor de "knakken" en ook voor de posten. Het beleg was kaas op bruine bol en ham op witte bol. Er werd ook een mix gemaakt met wit- en bruin brood in één zak. Ondertussen reed de voorzitter met koffie en warmwater op- en neer naar de beide posten: Waldgraaf en Vijverweg. Dit ging door tot ongeveer 08.30 uur, waarna het even rustig werd. De animo voor deze wandeltocht was, gezien de weersomstandigheden, best groot. Het start bureau had het best druk, de belangstelling voor alle afstanden was redelijk verdeeld. Nadat er weer verse containers koffie en twintig thermoskannen warm water waren klaargezet, kreeg ik wat moeite met zware oogleden. Het weer was zo te zien best mooi, in het zonnetje was het warm, maar met wind erbij was het koud. Gelukkig kwam Marian met Anny weer voor een volgende koffie en warmwater zending, zodat ik niet in een diepe dut belandde. Even later kwam Gijs langs om wat foto's te maken, Huize de Wissel leek wel een bijenkorf, met alle in- en uitgaande mensen en goederen.

Lees meer: Noviomagumtocht 2016

62e Internationale Vierdaagse Apeldoorn

Vierdaagse Apeldoornapeldoorn 2015

Waar de geruchten vandaan komen is de Stichting Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn een raadsel, maar in tegenstelling tot deze geruchten gaat de 62e editie van de Apeldoornse vierdaagse gewoon door. Dus iedere liefhebber is welkom om van 14 tot en met 17 juli te komen genieten van vier heerlijke wandeldagen in de Veluwse natuur.

Wilt u deelnemen en u heeft zich nog niet ingeschreven? De voorinschrijving sluit op 7 juli a.s. om 24.00 uur. Tot dat moment kunt u zich nog tegen het gereduceerde tarief inschrijven. U kunt deelnemen op de 12 (gemiddeld), 20, 30, 40 of 50 kilometer en dan op 1, 2, 3 of 4 dagen.

Na 7 juli is inschrijven uitsluitend mogelijk tijdens het evenement, vanaf maandag 13 juli a.s. in de administratietent op het sportpark van Victoria Boys aan de Berghuizerweg te Apeldoorn. Voor meer informatie en voorinschrijvingen bezoek kijk op: Vierdaagse Apeldoorn

ANWB – Vechtdalse Wandelvierdaagse

Vechtdal 2015

De wandelvierdaagse 2015 wordt gehouden van woensdag 24 juni tot en met zaterdag 27 juni 2015. Voorinschrijven kan vanaf 1 januari 2015. Elke dag wordt er vanuit een ander plaats gestart. De deelnemers hebben de keuze uit een route van 15, 25 of 40 kilometer lengte en kunnen over­nachten op diverse recreatiebedrijven. Niet missen:
Als fanatieke wandelaar mag u tijdens deze wandelvierdaagse niet ontbreken. U kunt zich nu al inschrijven bij één van
de deelnemende recreatiebedrijven. Zij hebben een speciaal arrangement. U kunt kunt u ook kunt de deelnemerskaarten bij de webwinkel bestellen. Komt u van ver? Blijf slapen! Uiteraard zijn er in het Vechtdal vele overnachtingsmogelijkheden, speciaal voor de Vechtdal Wandelvierdaagse hebben de accommodaties ( zie bij accommodaties) speciale arrangementen samengesteld. Zo maakt u van uw deelname aan de Wandelvierdaagse een complete vakantie! Dit arrangement is inclusief deelnemerskaart(en). Voor meer informatie kijk op: ANWB – Vechtdalse Wandelvierdaagse

De Paleizenwandeltocht 2015 heeft meer in zijn mars!

Soestdijk 2015Kiwanis Hilversum-Baarn organiseert op zaterdag 6 juni 2015 een unieke wandeltocht, die u door prachtig en afwisselend boslandschap voert en- heel bijzonder- door de tuinen van paleis Soestdijk. Deze wandeltocht leidt u niet alleen door de Koninklijke tuinen, maar ook langs kasteel Drakensteyn en Kasteel Groeneveld. De wandelaar treedt letterlijk in de voetsporen van de Koninklijke familie! Een echte Paleizenwandeltocht.

U kunt kiezen tussen een tocht van 15 km, 25 en 35 km.

De tocht wordt onder auspiciën van de Stichting Gooise Wandelsport Bond georganiseerd. De serviceclub Kiwanis Hilversum-Baarn zal de opbrengst van de wandeltocht doneren aan een goed doel, ondermeer aan het wereldwijde project “ STOP TETANUS”. Meer informatie over de Paleizenwandeltocht 2015 vindt u op: Paleizenwandeltocht

AMC wandeltocht in Amsterdam Zuidoost

WSC de Verbinding zet zich in voor een nieuwe wandeltocht. De AMC wandeltocht, deze wordt gelijk met het hardloopevenement “de AMC loop” gehouden. Het hardloopevenement wordt al jaren georganiseerd door Sportconnection en gezien de kwaliteit van onze wandeltochten hebben ze aan ons gevraagd of wij de AMC-Wandeltocht willen organiseren! 

AMC 2015

Dat doen we graag. Hieronder alvast wat gegevens. 
Starttijden: 
Datum: 31 mei 2015
Inschrijven: 9-11 uur binnenkomst uiterlijk 15:00 uur.
Startlocatie P4 – AMC terrein Amsterdam Zuidoost
Er zijn 3 afstanden: 5,6 km – 10,5 km – 15,5 km

Lees meer: AMC wandeltocht in Amsterdam Zuidoost

Ropa Wandeling 2015

Roparun 2015Ropa Wandeling 30 mei 2015 Wandelen voor mensen met kanker onder het motto: “Leven toevoegen aan dagen waar geen dagen meer aan het leven kunnen worden toegevoegd.” Op zaterdag 30 mei 2015 organiseert Radboud Running Nijmegen, team 22 van de Roparun, voor de vierde keer een culinaire, culturele wandeltocht met verschillende afstanden van 10 tot en met 40 km.

Genieten van het parcours De Ropa-wandeling is een goede training voor de Vierdaagselopers en tevens een heerlijke uitdaging voor iedereen die geniet van wandelen.
De routes lopen tussen Nijmegen, Lent en Beuningen, afhankelijk van de afstand. Onderweg worden meerdere aantrekkelijke onderbrekingen aangeboden, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan een landwinkel voor een kleine, frisse versnapering en/of een interessante expositie. De kortere afstanden lopen over de nieuwe brug “de Oversteek”maar ook de langere afstanden hebben hier een prachtig zicht op.

Lees meer: Ropa Wandeling 2015

Lente Zonnestralen Hilversum

Op 2 en 3 mei organiseren wij de Lente Zonnestralen wandeltocht. Vanuit Landgoed Zonnestraal in Hilversum gaan we o.a. naar Hollandse Rading, Lage Vuursche en het bovenste topje van Den Dolder. Een afwisselende tocht, verhard en onverhard. Vijf verschillende afstanden waaruit u kunt kiezen. Tochtgegevens Datum: 2 en 3 mei 2015. Tijd: Op beide dagen is starten mogelijk vanaf 08.00 uur; de sluitingstijd voor afmelden is 17.00 uur. Ons verzoek aan u is om dit altijd even te doen. Voorinschrijven heeft onze voorkeur en is mogelijk tot vrijdagavond 21 uur. Vanzelfsprekend kunt u ook op de wandeldagen zelf inschrijven. Afstanden: 5-10-15-25-33-40 km. Startplaats: Brasserie Zonnestraal, Loosdrechtsebos 15, 1213 RH Hilversum.
Op onze website Lente zonnestralen kunt u verdere bijzonderheden en de routebeschrijving naar de locatie vinden voor auto en openbaar vervoer.

Hoofdsponsoren