Nieuws

Vierdaagse Nijmegen

Wim gastloper bij Magnus

Elke avond in de kantine van de Sporthal in Weurt schreef ik in mijn schrift een verslagje over de afgelopen loopdag. Dat was Jan Polman waarschijnlijk opgevallen….. Hij moet gedacht hebben: deze man kan wel een stukje schrijven voor ons clubblad ‘Voetje voor Voetje’. Voor ik het wist, had ik hem beloofd een stukje in te sturen. Nu begin oktober, de 4Daagse al maanden achter me, probeer ik mijn belofte in te lossen. Even terug in de historie. Op mijn 51e in 2001, liep ik mijn eerste 4Daagse. Dochter Heleen, nog geen 18 jaar, had al een paar 4Daagses gelopen met een vriendin. Zij bracht het 4Daagsevirus op mij over.

Lees meer: Vierdaagse Nijmegen

In memoriam Peter Polman 1954 - 2019

Onderkomen in legertent

Erevoorzitter van onze vereniging

Peter was vanaf de oprichting bij Wandelvereniging Magnus betrokken. Al snel werd hij voorzitter en hij vervulde die rol gedurende 15 jaar met verve. Tot de jaarvergadering in 1998, waarin hij het stokje aan mij overdroeg.

In die eerste 15 jaar ontwikkelde de vereniging zich van een familieclubje tot een volwassen vereniging met rond de 100 leden. In de beginjaren werd er veel in groepsverband gelopen, zoals dat toen nog gebruikelijk was. Peter liep zelf ook regelmatig mee, in Bern met de politie Nijmegen, Romanshorn, Diekirch en natuurlijk ook de Nijmeegse Vierdaagse.

Lees meer: In memoriam Peter Polman 1954 - 2019

Voetje voor Voetje moet blijven!

Onderkomen in legertent

Jan stuurde me een chatberichtje. Ja, hij gaat met zijn tijd mee. Ik zat op de fiets toen hij dat berichtje stuurde, op een racefiets. Ja, ook ik ga met mijn tijd mee, of is het eerder een symptoom van een midlifecrisis? Of ik ‘een artikel’ wilde schrijven over 35 jaar Voetje voor Voetje. Vijfendertig jaar. Ik voelde me ineens nóg ouder, op die racefiets, in the middle of nowhere.
Wat voor artikel? chatte ik terug.
Iets over de historie was goed.
De historie.
Op weg naar huis dacht ik terug. Niet aan 35 jaar geleden, want zolang ben ik nog geen lid, maar het scheelt niet zoveel.

Lees meer: Voetje voor Voetje moet blijven!

Magnus klaar voor de Nijmeegse 4Daagse

Dit artikel stond in "De Brug Nijmegen", editie van 12 juli 2017:

 

debrugWandelvereniging Magnus is klaar voor de Nijmeegse Vierdaagse, editie 101. “Het is elk jaar weer een hele uitdaging om deze klus te klaren.”  


“Reeds op vrijdagavond 14 juli beginnen we met een klein groepje om in de sporthal van Ontmoetingscentrum de Kloosterhof in Weurt de evenementenvloer te leggen. Maar zaterdag 15 juli begint het echte werk. Leden, vrijwilligers en gastlopers toveren de Kloosterhof dan om naar Ontmoetingscentrum Magnus 4Daagse Locatie”, aldus hoofdcoördinator Jan Polman.

“In korte tijd wordt een honderdtal bedden van Defensie geplaatst en rijden vrachtwagen af en aan om alle andere materialen op te halen die nodig zijn om zo’n week goed te kunnen organiseren. Het is een prachtig multifunctioneel gebouw met allerlei voorzieningen zoals goede sanitaire voorzieningen en een aparte eetzaal. Op de bovenverdieping hebben we de medische post geïnstalleerd.” Zondag 16 juli is om 14.00 uur de opening van de 4Daagse week waarbij ook buurtbewoners welkom zijn. Per dag staan langs de route verzorgingsposten klaar die bemand worden door vrijwilligers. “Aan het einde van de vermoeiende wandeldag staat een medisch team gereed om de benen en voeten van de wandelaars weer soepel te krijgen en zo nodig worden er blaren geprikt. Ook aan de warme maaltijd wordt de nodige aandacht besteed. Het is een 24-uurs bedrijf met vier mensen in de nachtdienst. Magnus werkt grotendeels met leden en vrijwilligers.” “Op de laatste wandeldag komen wandelaars en vrijwilligers bijeen op onze laatste verzorgingspost aan de Via Gladiola. Daar worden de wandelaars letterlijk en figuurlijk in de watten gelegd. ‘s Avonds sluiten we de week af met een buffet en daarna ons eigen blarenbal.” En zaterdag 22 juli? “Opruimen. En dan volgt de kater en stilte en gaat iedereen weer huiswaarts.”

 

Wandelkleding voor Padipadi Foundation

padipadi

Afgelopen week is er al een gedeelte van de oude Magnus wandelkleding opgehaald door Sam Conteh en Bep Fest. De kleding gaat naar de Padipadi foundation (padipadifoundation.nl), een stichting die ontwikkelingsprojecten steunt in Sierra Leone. Sam was ontroerd toen hij alle kleding zag liggen, o wat zullen ze daar blij mee zijn.

Als de kleding wordt overhandigd zullen zij daarvan foto’s maken, heel veel dank alvast, namens Sam Conteh (voorzitter) en Bep Fest (secretaris).

In de 4Daagse week komen ze naar de Kloosterhof om de andere partij op te halen.

Subcategorieën

Nieuwsbrieven KWBN

Op deze pagina kun je alle uitgebrachte KWBN nieuwsbrieven terugvinden.

 


Hoofdsponsoren